POLDOX

educatief documentaire platform

DOXTUBE

Alle dagen een rimpel meer

Alle dagen een rimpel meer

Koning van de Driehoekstraat

Jenever uit de Jordaan

Rave je Rot

Rave je rot

DOXTALK

P> LUX masterclass Cherry Duyns

Cherry Duyns praat over samenwerken, het filmscript en het draaien. …

Selma Leydesdorff

“Mondelinge overlevering is een belangrijke historische bron. De belevenissen van …

DOXTHEEK

Drifters,1929

John Grierson

Night and Fog, 1955

Alain Resnais, 1955

Tien jaar na de bevrijding van de concentratiekampen …

Mr. Death, 1999

Mr. Death: The Rise and Fall of Fred A. Leuchter, …

doxtalk

P> LUX masterclass Cherry Duyns

Cherry Duyns praat over samenwerken, het filmscript en het draaien. De monoloog van 11 minuten is een selectie van zijn verhaal over de documentaire opgenomen in het CREA theater in Amsterdam.

Huisvrouwtje In De Dop

Destijds uitgezonden in het radio documentaire programma Damokles (KRO/NCRV, 1998). Een documentaire over Merlyn Frank, die op het moment dat zij tijdens de Tweede Wereldoorlog op tweejarige leeftijd met haar joodse ouders in de trein naar Westerbork zat, samen met haar broertje op station Utrecht CS werd afgegeven aan wildvreemde …

David Benchetrit

Maker, docent en schrijver Benchetritt vertelt over zijn (veranderde) werkwijze. “It’s all about the story.” Bij zijn bezoek aan het Rotterdams filmfestival in 2009 gaf hij een interview aan Poldox.

Jacqueline Maris

Radiomaker Jacqueline Maris gaf in 2010 een gastcollege over het gebruik van geluid in de documentaire. “Wat zegt het geluid.”

Lidija Zelovic

Researcher, schrijver en maker Lidija Zelovic is sinds 2009 betrokken bij Poldox. Als gastdocent helpt zij bij het denken over en het uitwerken van de filmplannen van de studenten. Once Upon a Time is een persoonlijke film over de terugkeer van Zelovic naar haar woning in Sarajewo.

Selma Leydesdorff

“Mondelinge overlevering is een belangrijke historische bron. De belevenissen van mensen, hun subjectieve ervaringen, is naast de feitelijke gebeurtenissen óók een deel van de geschiedenis. Een prachtig deel, omdat het over gevoelens gaat, en dat nog te vaak wordt vergeten”, aldus Leydesdorff in een interview. In 2007 Poldox gaf zij …

Michael Rubbo

Michael Dattilo Rubbo (born 31 December 1938) is an Australian filmmaker who has written and directed over 50 films in documentary and fiction. Rubbo studied anthropology at Sydney University, and then travelled on a Fulbright scholarship to study film at Stanford University, California where he got his MA in Communication …

An evening with Albert Maysles

Albert Maysles and his brother, David Maysles, played important roles in the development of cinema verité documentary-making by designing highly portable cameras and sound equipment that allowed them to record events with minimal intrusion.